Marius

6/27/2016

Like før jul i fjor begynte jeg på Mariusgenser til mannen, og i februar var den ferdig. Våren her i sør har vært så mild at den ikke har vært i bruk noe særlig, før nå som det er sommer og skikkelig ullvær.

Genseren er strikka i deilig, myk merinoull fra Drops, med ekstra lengde både på ermer og bol, og mindre størrelse for at den ikke skulle bli altfor bomsete, som Mariusmønstrene ofte er. Strandværet denne helga passa perfekt til kombinasjonen shorts/sandaler/ullgenser, selv om minsten i huset insisterte på å vasse.

Mottaker insisterte på ribbhals, men har ombestemt seg og vil ha båthals i stedet, så jeg skal sy inn ribbekanten. Hvor mye garn som gikk med, vet jeg ikke helt, men på Ravelry har jeg notert 14 nøster i bunnfargen (noe jeg tror er for mye) og 2 nøster av hver mønsterfarge. Jeg er ganske sikker på at jeg bare brukte ett nøste mørk grå, men husker ikke. Genseren er strikka på pinne 3 og 3.5, med masketallet til L som utgangspunkt, og lengden til XL, pluss tilpasninger til mannens mål. Det spørs om ikke mini må ha en matchende Marius etterhvert også, men han er foreløpig så godt forsynt på genserfronten at det får vente litt.3 kommentarer:

 1. Fin genser, og koselig bilder.

  Her er Klumpens nye Mariusgenser, som jeg tenkte han skulle ha til skolestart, alt tatt i bruk. Norsk sommer! :)

  SvarSlett
 2. Kjempefin, Marius blir aldri feil !

  SvarSlett
 3. Kjempefin genser! Og det spiller ingen rolle at kalenderen sier det er sommer. Er det genservær, så er det det :) I Norge må vi kle oss etter været, ikke kalenderen.

  SvarSlett