Basisgarderobe

3/24/2016

I fjor strikket jeg meg gjennom 12 months of knitting, og selv om det kom mange fine plagg til meg selv ut av det prosjektet, var jeg visst ikke helt ferdig med temastrikking likevel. Til nå i år har jeg strikket plagg med rene, enkle snitt (iallefall de til meg selv), og det gikk opp for meg at jeg er i gang med å strikke meg en basisgarderobe. Altså, ikke den klassiske basisgarderoben med hvit skjorte, den lille sorte og de plaggene-men en strikkegarderobe med klassikerplagg. Første plagg ut er bringebærskya, som er en nett genser i silkealpakka og silkemohair, og som passer til både skjørt og bukser.

Neste plagg var Hverdagsjakka i sommervariant, strikket i fnugglett Pickles Merino Bliss, også et basisplagg.

Deretter strikka jeg Lunt ribbeskjørt i koksgrå merinoull, her sammen med Frøken Seilergenser, også en klassiker.

Pudderdrømmen var et spontant prosjekt etter at jeg fikk 10 nøster Cinnia (tynn merinoull) i gave, strikket sammen med en tråd Isager Alpaca 1 i dus pudderrosa ble det en fin og enkel raglangenser som passer til alt. Den er ikke fotografert enda (som resten av plaggene, jeg drømmer om både nytt kamera og ny telefon...) men allerede brukt masse.

På pinnene nå har jeg en Skappelgenser, riktignok i printfarge, men den må også kunne sies å være en klassiker i en strikkers garderobe etterhvert. I dag har jeg også lagt opp til -ironisk nok- Klassisk genser fra Pickles, i ren ull fra Hoelfeldt Lund. Ravelrykøen min inneholder stort sett liknende plagg som de jeg allerede har strikket eller har på pinnene, det blir spennende å se hvordan basisgarderoben har utviklet seg når året er omme!

God påske til alle der ute, vi får storfamiliebesøk, og har ingen spesielle planer bortsett fra en minifeiring av V og ellers bare kose oss.

Sommersinglet

3/13/2016

I fjor strikket jeg en benhvit singlet til Vetle i bomull, og den ble brukt så mye at jeg tenkte det var på tide med en ny. Den fra ifjor passer fremdeles, men det er kjekt å kunne variere litt. Årets variant er løselig basert på en rillestrikket topp fra Dales nyeste babyhefte (Dale Baby love 2016), men jeg har strikket med tykkere garn og pinner, og måtte derfor regne om maskeantall og mål. Singleten er strikket i Line, et fint bomull/lingarn fra Sandnesgarn. Fargen er dypere i virkeligheten, de kaller den Aqua, jeg syns den er mer sjøgrønn. Det gikk med to nøster, og fire treknapper fra lageret. Jeg har sydd fast stroppene, siden sånne småknapper ofte spretter ut i bruk, så knappehullene er bare til pynt. Kjappstrikka og veldig søt!

På pinnene

3/04/2016

På pinnene er det en del nesten ferdige prosjekter, som ribbeskjørtet på bildet over. Mønsteret heter Lunt ribbeskjørt, og er et lettstrikka, fint prosjekt. Jeg strikker i Drops Merino Extra Fine, i koksgrå-jeg er på femte og siste nøste, så dette burde jeg klare å få ferdig til jobb på mandag. Garnet er lagervare, så dette prosjektet er en del av #javielskerlagerstrikk2016. I tillegg er jeg nesten ferdig med Hverdagsjakka i restefestsamstrikken fra februar, mangler bare et erme så er den klar, og å sy i knapper og feste klippekanter. Frostgenseren til V har jeg tatt en pause fra, ble så lei etter å ha strikket to og så tovet den ene. Heldigvis er det lenge til vi skal dra til Island, så jeg klarer nok å bli ferdig innen den tid. Mariusgenseren til S er ferdig, den mangler bare en vask så skal jeg få vist den frem.

Da Pickles forrige uke kom med vinterversjonen av Frøken Seilergenseren bare måtte jeg ha den, så garn og mønster ble bestilt. Et brudd på lagerstrikkreglene der altså. Jeg strikker den i Tweedyfargen Regnbue, som er en varm grå med spetter av regnbuens farger-veldig fin. Stripene blir i Angora, i en pudderfarge som ikke helt kan bestemme seg om den er rosa eller beige. Fint blir det iallefall, og nå som de har lansert barne-og herreversjonen også, spørs det om ikke det blir familiestrikk.


I skrivende stund har jeg lagt opp til en ny Skappelgenser, på onsdag fikk vi nemlig inn de to nye printfargene i MiniAlpakka fra Sandnes, og jeg strikker i den lyse som heter Akvarell, sammen med en tråd Suri i lys grå (1042). Denne er vi flere som har venta på, så vi er tre stykker på jobb som strikker den-satser på å få tatt et gruppebilde og vise dere når alle tre er ferdige. Jeg bare måtte ha med meg noen nøster Line hjem også, i en deilig sjøgrønn farge (Aqua). To av dem er nå blitt til en sommersinglet til Vetle, og resten skal bli en sommershorts som matcher.

I helgen blir det feiring av bursdagsbarnet som fylte tre år på torsdag, bortsett fra det skal vi nok bare slappe av og kose oss. Jeg satser på mye strikketid!

God helg!