Lille herr Seiler

8/24/2016


Mini har lenge ønsket seg en helt lik genser som mamma, nemlig Frøken Seilergenseren min, i lys grå og grønn. Selv om jeg syns at matchende strikkeplagg på mor og barn er fryktelig søtt, kunne jeg ikke tenke meg å strikke en helt lik genser om igjen. Dessuten hadde jeg lyst til å prøve meg med et annet garn enn angoraen i stripene.

For at genserne skulle matche litt, valgte jeg en grønnfarge som bunnfarge, nemlig Skare (begge genserne er strikket i en av mine favoritter, Pickles Merino Tweed) og så ble det Linea, et blandingsgarn med lin og bomull, i stripene. Det gikk med ca 150 gram i bunnfargen og mindre enn 50 gram i stripene til en størrelse lang, smal treåring-med masketallet til 2 år, lengde til 4 år og litt til og et halvt pinnenummer større enn oppgitt.

Genseren ble godt mottatt, jeg har ikke fått tatt bilder ennå, da det krever både kjøligere vær og bestikkelser i form av søtsaker eller andre goder. Ikke har jeg fått vaska den heller, men satser på å få tatt noen fine bilder i høst når genseren er i bruk.

Det strikkes mye blått og grønt for tida, jeg har fått et aldeles umettelig behov for å strikke i blåtoner, og det passer fint siden jeg kler de fargene aller best. Jeg tenker mye frem og tilbake med bloggen, om jeg skal gidde å fortsette-enn så lenge viser jeg frem strikk når det er gøy, så får vi se hvor veien går. Som mange andre er jeg mye mer aktiv på Instagram, der heter jeg frksnupp1-om du som leser med er der, legg gjerne igjen et spor i kommentarfeltet her så jeg kan finne deg.

Høsten er så smått i gang og jeg elsker det-vår og høst er mine årstider. Jeg får dagene til å gå med jobbsøking (kjenner du noen som kan bruke en tidligere formidlingskonsulent med administrativ erfaring på Sørlandet så hyl gjerne ut!), trening (prøver å komme meg avgårde minst to ganger i uka) og ellers strikking, familieliv og hjemmefix. God strikkeuke der ute!


Garnlagerstatus i august

8/10/2016

Jeg har fått garnskap! Har sett så mange fine versjoner på Instagram, blant annet her og her, og har lenge ønsket meg et sånt. Hadde nesten glemt bort at jeg hadde et som stod og venta på meg hos FrkChilli, det har bare tatt tid (et år...) å få henta det. Men på søndag dro vi på ekspedisjon, Operasjon Garnskap var i gang. Da vi kom hjem tvang jeg mannen til å henge det opp med en eneste gang, og etter bittelitt maling var det veldig fint. Jeg skal kjøpe nye knotter, og har forelska meg i matte, runde keramikknotter fra Anne Black, nå gjelder det bare å bestemme seg for hvilken farge jeg skal velge.

Den observante bloggleser vil se at garnlageret har vokst litt i sommer, Islandsturen resulterte jo i et godt innhogg i landets ullproduksjon, og så har jeg kjøpt noen nøster Finull til et babyteppe. Ellers er dette hele lageret-det ligger dobbelt nesten overalt, og jeg har ikke prøvd å lukke skapdørene med garnet inni-men det hårete (ullete) målet er å strikke mest mulig fra skapet, og kjøpe minst mulig ut året-må jo fortsette trenden selv om jeg har fått meg et lekkert skap!